Hästarna på Övrabo

Hästarna är förvisso en bisyssla på Övrabo, men en bisyssla som ligger mig mycket, mycket varmt om hjärtat. Hemma på Övrabo bor:

Sabia

född 1987

Stanford- Ambassadeur

Svenskt halvblod.

Sabia och Redwood, 1 dag gammal

Sabia lånar jag av Margareta Rundgren och Gunnar Petterson, och att få leva med denna häst är en stor glädje. Särskilt som hon gett oss två fina föl, Sequoia och Redwood. Sabia är en dam som vet vad hon vill, och samtidigt som hon är lätthanterlig och vänlig, ska man inte tro att man vet bättre än henne, och det gör man faktiskt inte alltid... Sabia började ridas först som sextonåring, och vi har motionsridit henne fram tills nu.

 

Sequoia

född 2006

Qualle-Stanford

 

Sequoia på körkurs med husse.

Sequoia är vårt första halvblodsföl, och när det gäller hästarna är hon "min dröm och min lycka"... Vi hoppas att Sequoia ska bidra till vår halvblodsavel. Man kan ju alltid drömma om att hon ska bli en framstående hopp- eller fälttävlanshäst, men lika viktigt är att hon kan vara med på Fridhems maskeradhoppning varje år...

Redwood

född 2008

Okeanos-Stanford

Redwood är Sabias andra föl här hos oss. En kraftfull, stor kille som har verkligt fina rörelser. 

Lille Birk

Måhända är han mindre än de flesta, men han är också stiligare, duktigare, starkare, snällare och tuffare än de flesta. Han är också världens absolut bästa shetlandsponny, en så fin liten häst - varken bits eller sparkas. Min erfarenhet av shettisar gjorde att jag nästan tackade nej när vi erbjöds köpa Birk. Tänk så dumt om jag hade gjort det - vilken miss det hade varit.

 

Indiana-Sjóna från Övrabo

född 2006

e: Geisli fra Holvret  u: Lukka från Priscillagården

´...är världens snällaste häst. Så enkelt är det.

 

Golden Ebony

född 2007

e: Goldmine xx u: Liobella ue:Valentin Bell

Kommer han att bli en famtastiskt hopp-ponny? Eller en helvild, övervuxen ponny? Ingen vet, men man måste ha lite spänningar i livet!